Mudahnya Menjemput Rezeki..

Baru-baru ini ke Landmark Book Store lagi…Semasa suami sedang beratur menunggu giliran untuk membuat bayaran di kaunter, suami disapa oleh seseorang…”Bagus buku ni..”, sambil menunjuk sebuah buku berwarna putih kepada suami. Suami memberi isyarat kepada saya untuk kepastian…dan terus saya memaklumkan kepada suami…”Ya, kita sudah ada”…dan dalam hati saya menyambung…”Memang bagus buku itu…”

Buku ini yang saya maksudkan…

buku1

Terbitan : Galeri Ilmu Sdn Bhd

Harga : RM  18.00 (Sem. Malaysia), RM 20.00 (Sabah/Sarawak)

ISBN 978-983-097-365-4

Penulis : Fathuri Salehuddin

Fakta : Telah diulang cetak sebanyak 5 kali.

 

Ia tentang jalan mudah menjemput rezeki dan bukan mengejarnya..!! Rezeki bukan $$$ semata…Kebaikan yang datang dari Allah, dilimpahkan kepada kita, itu rezeki….Anak yang soleh, suami atau isteri yang sudi bersusah payah bersama, ilmu yang dipelajari, mata yang masih boleh memandang, kaki yang masih boleh melangkah…itu semua rezeki….Ujian berat dari Allah, kami sepakat mengatakan ia masih rezeki, kerana jika kita sabar, jalan2 untuk penyelesaiannya itu rezeki, di hujungnya ada hikmah yang tersembunyi..dan hikmah itu juga rezeki….

Saya kagum dengan penulis yang berjaya membawa kita sebagai pembaca menilai kembali amalan2 kita dalam usaha mencari keredhaan Allah sekaligus memudahkan menjemput rezeki.

Di suatu petang, ketika saya sudah menyelesaikan bacaan di helaian terakhir buku ini, saya mengajak suami untuk melihat kembali segala amalan selama Allah meminjamkan nyawa…Ia momen yang manis, di mana Allah membuka pintu hati kami untuk kebaikan dunia akhirat…dan kami bertekad untuk istiqamah….

Kembali kepada lelaki itu….Dari seorang pelanggan ke seorang pelanggan, dia menunjukkan buku kecil itu….Pertama kali melihat lelaki ini..Mungkin dia tuan punya kedai..yang pasti merangkap perantara dari Allah selain daripada penulis buku itu sendiri…untuk menunjuk jalan, MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI…!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: