Ganbatte!! (Part 5)

Alhamdulillah, ada keserasian pada latihan utama ABR dan teknik serta pendekatan berbeza oleh guru terapi pertuturan Aiman kali ini dengan izin Allah.

Bermula dengan pemulihan dalam sistem pernafasan Aiman melalui teknik ABR dan juga Rolfing, peningkatan sistem pernafasan melalui latihan2 dalam terapi pertuturan Aiman, pembetulan gerakan pada ‘voice cord’ Aiman mula membuahkan hasil positif. Di rumah, kami mengambil inisiatif dengan memulakan latihan sendiri menyebut suku kata.

Alhamdulillah, dari bulan Januari 2013 hingga hari ini, 12 lagi patah perkataan baru berjaya dikeluarkan Aiman. Kini, tumpuan diberikan pada pemulihan dan pemantapan oral motor Aiman.

Semoga doa kami dimakbulkan Allah untuk melihat Aiman mampu bertutur dan petah bertutur seperti mereka yang tipikal. Moga2 kawan2 Aiman begitu juga…

Terus berdoa, berusaha, ikhtiar dan tawakal…!!

“No Limits for Aiman Si Hebat CP.!!!”

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Salam kak, seronok baca perkembangan aiman. Ini kerana anak saya yg kini dh menjangkau 4 tahun juga masih tidak bertutur sebaik kanak2 sebayanya. Perkataan yg disebut amatlah terhad. Sy pernah pergi jumpa pakar Dr Rose Peng berhubung masalah anak sy ini di area seri kembangan tetapi hanya sempat pg 2 sesi krn kos keseluruhan terapi terlalu mahal utk sy teruskan. Boleh sy tahu adakah terapi aiman ini juga melibatkan kos yg tinggi?

    Reply

    • Wsalam.TQVM sudi mengikuti kisah Aiman.Insya-Allah anak Shida juga akan semakin baik pertuturannya nanti. Caj yang dikenakan Mr Mano cukup berpatutan. Mr Mano akan ke Kuala Lumpur pertengahan bulan depan. Boleh hubungi Mr Mano (0125279120) atau kak Ju sendiri (0174080600) jika berminat untuk mengikuti sesi penilaian dan terapi pertuturan beliau. Beliau berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang ini dan tekniknya juga berbeza dengan speech therapist sedia ada.

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: