Ganbatte!! (Part 1)

Sehingga 25 Januari 2012, Aiman sudah mampu mengeluarkan perkataan2 berikut dan menyebutnya berulang-ulang – Ma, abah, nah, nak, dah, cepat,pat (utk 4), buku & baca…Alhamdulillah!!

Dari segi komunikasi pula Aiman  memahami lebih 90% daripada perbualan kami dengannya dan memberi tindak balas untuk setiap perbualan dengannya…Alhamdulillah!!

Aiman cepat memahami dan pastinya mengingati apa yang dipelajarinya atau apa yang dilihatnya secara visual…secara langsung atau secara tidak langsung…dan akan mengulanginya pada masa2 tertentu…Antaranya  seperti catatan  yang dipos di FB..

“Tadi super dad tolong massage super mum ngan durian ball Aiman siap bunyi keluar angin…yg tak tahan tu bila Aiman pun ambil durian ball, ala2 massage pas tu buat bunyi..eek,aak,eek,aak..sebiji cam super dad…Apalagi gelak besor la super dad malam ni!!”

Kaki Aiman pun sudah kurang tip toenya ketika berdiri…walaupun masih bersilang..keadaannya semakin baik dari dahulu!!

Dari segi pemakanan, setelah diteliti Ms Kook dengan memberi makanan dan minuman kepada Aiman pada sesi terapi baru2 ini…kata Ms Kook, Aiman kini mampu menggigit dan mengunyah makanan serta minum dari cawan dengan baik..!!

Dan tangan kanan Aiman sudah semakin kurang kejangnya….Alhamdulillah!! Ini catatan yang dipos oleh saya di ‘Super Mum’s & Super Dad’s Angel Group’ pada 3 Feb 2012 yang lalu…bersama berkongsi kegembiraan…

“Ada sesuatu yang istimewa semasa sesi speech therapy tadi…Bila Ms Kook minta siapa yang ingin kepingan kertas berbentuk bunga angkat tangan…Aiman angkat tangkat…Saya kaget sebentar sebelum teruja memberitahu “Ms Kook, Aiman angkat tangan guna tangan kanan..!!” Dan kami semua bertepuk tangan….Alhamdulillah!!”

 Yang terkini…pada 4 Februari 2012, semasa sesi terapi bersama Dr Sham, Aiman mampu menggunakan tangan kanannya untuk menarik blok2 kecil yang dilekat di board..satu persatu dan blok2 itu kemudiannya diserahkan kepada suami…!! Alhamdulillah & Ganbatte!!

“No Limits for Aiman si Hebat CP!!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: