Aiman & Kak Raw @ Felda Gedangsa (Part 2)

Kata kak Raw, hari ni rezeki Aiman Si Hebat CP…Walaupun baru masuk minggu ke-3 Aiman mendapat sentuhan kak Raw, melihat keadaan kesihatan Aiman yang baik, hari ini kak Raw sudah memulakan sesi pemulihan tulang belakang Aiman yang sedikit bengkok dan membetulkan tulang paha Aiman yang terkeluar sedikit ..Selalunya hanya pada minggu ke-6 rawatan masuk tulang akan bermula…Saya ceritakan keadaan kaki Aiman yang bersilang…kata kak Raw Insya-Allah kalau tulang belakang lurus elok, kaki Aiman takkan bersilang lagi…Bagi kanak-kanak Cerebral Palsy keadaan tulang peha dan pinggul yang lari/terkeluar …atau tulang belakang bengkok serta kaki yang bersilang adalah perkara ‘biasa’…tetapi ia perlu dipandang serius dan tindakan segera perlu diambil!!

Kata kak Raw lagi kemungkinan Aiman boleh demam selepas sesi ini…jadi cuma berikan ubat demam sahaja.

Kali ini sepanjang perjalanan balik dari Felda Gedangsa yang memakan masa hampir 4 jam, Aiman lena di pangkuan saya…bangun sebentar menangis tetapi lena semula….Alhamdulillah!! Walaupun tangan dan kaki terasa cukup lenguh memangku Aiman….kami semua cukup lega kerana hari ini,  Aiman is a very very good boy!!

“No Limits for Aiman Si Hebat CP”

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by ct-su on October 1, 2011 at 10:08 pm

    Alhamdulillah….best super Aiman ni kan. Su memang plan nak ke sana kalau ada rezeki. Sekarang tengah usaha cari keta besar sikit, supaya lebih selesa nak jalan jauh…mudah2an apa yang kami plan ni akan dipermudahkan…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: