Yeah! Botox..

Hari ni kami pergi ke hospital untuk sesi follow-up Aiman…walaupun baru 7.30 pagi, dah ramai yang menanti..kali ni Aiman Si Hebat CP,  dapat no.12…tetapi macam biasa Aiman menjadi patient ke-15 selepas 3 kanak2 istimewa yang lain diberi laluan terlebih dahulu oleh jururawat bertugas….Mungkin juga kerana Aiman nampak ‘normal’ tiada laluan istimewa untuknya..takpalah…

Akhirnya, sampai giliran Aiman..Alhamdulillah, kali ini  dapat berjumpa Dr. Thiyagar, Ketua Jabatan Pediatrik…memang saya selalu berharap dapat berjumpanya….Selepas melihat perkembangan Aiman, doktor mencadangkan suntikan botox..tetapi perlu dilakukan di Hospital Besar Pulau Pinang dengan melalui beberapa siri suntikan…Untuk kanak-kanak CP suntikan Botox dapat merehatkan muscle mereka, mengurangkan spatisticity, menambah daya pergerakan dan mengurangkan keadaan kaki bersilang (scissor legs) seperti yang Aiman hadapi sekarang ini…dan mudah untuknya melakukan aktiviti regangan dan latihan berjalan…..Kami perlu menunggu giliran untuk ini…..dan janji Dr. Thiyagar dia akan uruskan dalam seminggu ini…Thanks a lot Doc!!

Saya bertanya kemungkinan Aiman boleh berjalan atau tidak…berkemungkinan boleh tetapi mungkin Aiman akan memerlukan peralatan sokongan untuk berjalan, kata doktor…emmm..

Pada kami, ia merupakan cabaran besar yang perlu diambil serius….dan ia memerlukan lebih ilmu, komitmen, pengorbanan masa dan wang ringgit dari kami sekeluarga untuk melihat Aiman Si Hebat CP akhirnya boleh…..BERJALAN, BERLARI DENGAN BAIK…..INSYAALLAH!!

“No Limits For Aiman Si Hebat CP”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: