Kad Pertama..

Sejak kebelakangan ini, Aina sering meluahkan perasaannya…buku cerita dan Majalah Ana Muslimnya yang dimilikinya semua telah habis dibaca…dan ada yang diulang bacaannya…dari buku nipis Aina telah mula membaca novel kanak-kanak….Selalunya Aina membaca buku cerita sebelum tidur atau sewaktu masa riadah..

Emmm…macam mana nak buat ya…saya dan suami biasanya akan membeli buku cerita kegemarannya sebagai hadiah dan motivasi bila Aina beroleh keputusan yang cemerlang dalam ujian bulanan atau examnya. Sebaliknya, buku latihan yang paling kerap dibeli bila berkunjung ke kedai buku….

Ahad lepas suami menemui jalan penyelesaiannya! “Ma, kita bawa diaorang pergi perpustakaan awam petang ni…” Eureka!!

Jadi petang Ahad lalu kami membawa Aina, Alya dan Aiman pergi ke perpustakaan awam…punya la seronok dan excited anak-anak termasuk kami bila dapat ke sana buat pertama kali…oops…saya sampai terlupa memakai lipstick rupanya…!!.Saya dan suami memilih pakej keluarga untuk meminjam buku dan membayar RM22 sebelum mendapat kad pinjaman buku.

Semasa di sana juga saya dan suami memberitahu peraturan asas kepada Alya dan mengingatkan Aina supaya jangan membuat bising..maklumlah bila dah excited….

Aina dan Alya masing-masing meminjam 2 buah buku untuk 2 minggu dan saya juga tidak ketinggalan meminjam 2 buah buku (yang ingin saya beli sebelum ini) ….

Walaupun selepas ini bertambah tugas membawa mereka ke perpustakaan, rasanya ia masih berbaloi dan kami gembira bila melihat Aina dan Alya tersenyum….bersama buku yang dipinjam!

Jom ke perpustakaan awam…..jimat $$$ dan tambah ilmu!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: