Aktiviti Cuti Sekolah-Finale

Kelmarin anak-anak dah kembali ke sekolah…kelmarin juga seharian saya tak ada menghadiri Seminar Ibubapa Bijak oleh En. Zaid Mohamad….Parental Coach Pertama di Malaysia…dan suami ambik tugas menjaga anak-anak seharian…Thank you Pa!!

So aktiviti yang dirancang selama cuti sekolah ni berjalan lancar…

1. Aina kena review balik bacaan dalam solat – rupanya ada bacaan yang dia dah lupa tapi takut nak bgtau…mula tu saya geram jugak tapi positif balik n minta dia beritahu kalau dia lupa lagi…dan Aina masuk kelas intensif…Alhamdulillah dia boleh ingat balik..

2. Uji minda, buat sudoku/matematik interaktif, latihan tubi English-maintain and mantop!!

3. Hafaz ayat2 Quran-Aina dah dapat hafal 3 Qul. Alhamdulillah..

4.Sesi belajar baca jawi untuk Alya-Mantop anak Ma…dah masuk buku 5..tinggal 2 buku lagi

5. Alya dah habiskan buku 7 & 8 Read Easy-Well done!! dok tunggu Read Easy Intermediate yang saya beli online pulak…,Sirah Nabi, latih tubi BM, BI & Math- maintain..

Last sekali, sebenarnya anak-anak seusia ni memang perlukan kita untuk merancang aktiviti mereka…jadi rancanglah aktiviti yang sesuai dan komited dengan aktiviti yang telah dirancang…Insya-Allah pasti berbaloi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: