Abah, nak spaghetti lagi…

Bila dah sepenuh masa di rumah ni, kadang-kadang pening kepala juga nak memikirkan menu masakan sehari-hari, dari breakfast sampai dinner…bila hilang idea saya surf jer internet tengok resepi apa yang berkenan…mudahkan!!

Saya bernasib baik mendapat suami yang tak cerewet….apa yang dimasak itulah yang dimakannya…suami suka makan di rumah, tapi sesekali kami akan makan di luar juga….lucunya Alya akan request “Ma, pergi la makan tempat orang kaya….”, high taste jugak budak ni…

Hubby juga pandai masak…so boleh ambil giliran hujung minggu….dulu waktu berpantang Aiman, hubby akan masak dulu sebelum pegi kerja…Thank you dear!!

Beruntungnya diri bila hubby pakar masak western food…jadi bila saya or anak-anak teringin makan western food, order saja kat babah!! dan hubby lagi seronok dan bersemangat + terharu bila anak-anak cakap “lagi sedap dari kat kedai…”

Sebenarnya saya banyak belajar memasak dari suami….suami rapat dengan arwah ibunya…so banyak rahsia masakan melayu diturunkan kat suami…dan dikongsikan bersama saya…tapi bab-bab western food ni kalau tak silap hubby belajar waktu study kat negara matahari terbit dulu…..Dari segi penyediaan bahan masakan hubby memang teliti ..cuma tang mengemasnya jer kurang sikit…..hu hu…tapi kira ok lah dia dah penat masak, isteri dia tolong kemaskan dapur…

Moralnya: bersyukur mendapat suami yang tak cerewet n pandai masak dan terimalah dia seadanya…..(bab mengemas di dapur)..

3 responses to this post.

  1. Posted by Rizal on May 31, 2011 at 12:58 pm

    Kakakaka…dr pengalaman saya lak..mak selalu bising je..dia selalu ckp aku bosan le dok goreng kat hg benda yg sama lak tue kikiki pe2 pun benda paling best makan tetap yg mak buat walaupun goreng nugget je…

    Reply

  2. Posted by naini on June 26, 2011 at 4:46 pm

    Saya kira semua suami mengambil tindakan sebegini (dapur tunggang-langgang)… dan anda tidak keseorangan :))

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: